Tekninen hakukone­optimointi

Tekninen hakukoneoptimointi on kertaluontoinen toimenpide, jolla sivustosi perusta laitetaan kuntoon. Tekninen hakukoneoptimointi nopeuttaa sivustosi latausaikoja sekä mahdollistaa tehokkaamman sisällöllisen hakukoneoptimoinnin. Nosta sijoituksia Googlessa!

Testaa, kuinka nykyinen yrityksesi verkkokauppa löytyy hakukoneista. Raportissa parannusehdotuksia näkyvyyden lisäämiseksi.

Mitä tekninen hakukoneoptimointi tarkoittaa?

Tekninen hakukoneoptimointi on kokonaisvaltaisen ja jatkuvan hakukoneoptimoinnin tukipilari. Jos sivustosi ei ole teknisiltä ominaisuuksiltaan kunnossa, annat paljon etumatkaa kilpailijoillesi hakukonenäkyvyydessä.

Tekninen hakukoneoptimointi on kuin auton moottori – osa suurempaa kokonaisuutta. Ilman moottoria autolla on vaikea liikkua, ja ilman teknistä hakukoneoptimointia on vaikeampaa nostaa sijoituksia hakukoneissa.

Jatkamalla lukemista kerromme sinulle, mitä kaikkea tekninen hakukoneoptimointi voi pitää sisällään.

Tekninen hakukoneoptimointi
Tekninen hakukoneoptimointi 1

Tekninen hakukoneoptimointi nopeuttaa sivustosi latausaikoja sekä mahdollistaa tehokkaamman sisällöllisen hakukoneoptimoinnin. Schema.org Price -merkintä on teknisen hakukoneoptimoinnin alkaen-hinta.

Service Type: Tekninen hakukoneoptimointi

Price: 300

Currency: EUR

Google suosii SSL-serfikaatteja

Vuodesta 2014 lähtien Suomessa ja maailmalla käytetyin hakukone – Google – on suosinut sivustoja, joilla on käytössä SSL-sertifikaatti.

SSL-sertifikaatti (Secury Socket Layer) mahdollistaa suojatun yhteyden luomisen käyttäjän ja sivuston välille. Salatun yhteyden ansiosta sinun ja sivustollasi vierailijoiden välinen tieto ei päädy vääriin käsiin. Tämän lisäksi SSL-sertifikaatilla suojattu sivusto sijoittuu paremmin hakukonetuloksissa!

Tunnistat SSL-suojatun sivuston osoiterivillä olevasta alkuliitteestä https://, ei-suojatut ovat muotoa http://. Mikäli yrityksesi nykyinen sivusto ei ole suojattu, suosittelemme ryhtymään muutostoimiin mahdollisimman pian.

Kumppanillamme Zonerilla SSL-sertifikaatit sisältyvät kaikkien webhotellipakettien hintaan. Autamme mielellämme sinua suojaamaan sivustosi, jotta sivustosi arvostus hakukoneiden silmissä paranee.

SSL-sertifikaatti suojaa sivustosi
Nopeusoptimointi kotisivuille ja verkkokaupoille

Nopea sivusto sijoittuu paremmin hakukoneissa

Vuodesta 2010 lähtien Google on käyttänyt sivuston ja yksittäisen sivun latausnopeutta sijoitustekijänä. Nopeasti latautuva sivusto on vierailijalle käyttäjäystävällinen ja hän todennäköisesti viettää tällöin sivustolla enemmän aikaa. Lisäksi tietysti hakukonesijoitukset nousevat nopeuden noustessa.

Kuinka me voimme yrityksesi kotisivuja tai verkkokauppaa nopeuttaa:

 • Ottamalla käyttöön nopean ja tehokkaan webhotellin. Webhotelli on yksi suurimmista tekijöistä sivuston nopeuden parantamiseksi.
 • Pienentämällä CSS-, JavaScript- ja HTML-tiedostot.
 • GZIP-pakkaamalla tiedostot pienempään tilaan. Pakkaaminen voi nopeuttaa sivuston latausnopeuksia jopa 70 prosenttia!
 • Optimoimalla kuvat joko yksittäin tai CSS-spriteillä. Kuvat ovat usealla sivustolla niitä elementtejä, joiden lataaminen vie eniten aikaa.
 • Vähentämällä uudelleenohjauksia. Jokainen sivun uudelleenohjaus hidastaa sivun latautumista, ja näin ollen huonontaa sijoituksia hakukoneissa.

Lista jatkuu vielä…

 • Optimoimalla tietokannan poistamalla ylimääräiset kommentit ja sivujen tiedot. Pienempi tietokanta latautuu nopeammin.
 • Lataamalla sivuston elementtejä CDN:n (Content Delivery Network) kautta. Pienentämällä HTTP-pyyntöjen viivettä sivusto latautuu nopeammin.
 • Käyttämällä Lazyloadia kuvissa ja muissa mediatiedostoissa. Lazyload antaa tiedostojen latautua vasta silloin, kun ne tulevat sivustolla vierailijan ruudulle. Tämä nopeuttaa huomattavasti erityisesti verkkokauppojen latausaikoja.
 • Lataamalla XML-sivustokartan etukäteen varmistamme, että Googlella ja muilla hakukoneilla on käytössä aina tuorein listaus sivustosi sivuista.
 • Käyttämällä selaimen välimuistia hyödyksi sivusto nopeutuu todenteolla! Tallentamalla tiedostoja ja mediaa vierailijan välimuistiin hänen selaimensa ei tarvitse ladata kaikkea sisältöä aina uudestaan sivua vaihtaessaan.
 • Poistamalla kyselyjonot CSS- ja JavaScript-tiedostoista parannamme sivustoa Googlea silmissä.

Näiden jälkeen sivustosi avautuu vierailijan silmien edessä alta aikayksikön!

Tekninen hakukoneoptimointi
Tekninen hakukoneoptimointi 2

Sivuston on oltava responsiivinen

Tiesitkö, että yrityksesi toimialasta riippuen sivustollasi vieraillaan keskimäärin 40-80% käyttäen mobiililaitteita? Google tietää. Google on julkaissut suosivansa hakukonetuloksissa sivustoja, jotka käyttävät mobiililähtöisen indeksoinnin parhaita käytöntöjä.

Mikäli sivusto ei toimi moitteitta älypuhelimilla ja tablet-laitteilla, menetät suuren määrän kävijöitä ja potentiaalisia asiakkaita.

Korjaustoimenpiteet voivat olla pieniä tai suuria riippuen sivustosi tilanteesta. Suurten korjaustoimenpiteiden kohdalla voi olla kannattavampaa rakentaa yrityksellesi kokonaan uudet kotisivut tai verkkokauppa myyntiä lisäämään.

Voit testata oman yrityksesi sivuston mobiililaitesoveltuvuuden täältä.

Tuplasisältö ärsyttää sekä ihmisiä että hakukoneita

Kuka jaksaa lukea samaa sisältöä uudestaan ja uudestaan? Et sinä, emme me, eivätkä varsinkaan hakukoneet.

Useat eri hakukoneet – kuten Google ja Bing – neuvovat poistamaan kaikki keskenään päällekkäiset sisällöt kotisivuilta ja verkkokaupoista. Tämä perustuu siihen, että hakukoneet eivät kykene sijoittamaan kahta tai useampaa samanlaista sivua hakutuloksiin, koska eivät tiedä mikä niistä on tärkein.

Päällekkäisiä sivuja harvemmin kukaan tarkoituksella tekee, vaan ne tulevat suurimmaksi osaksi automaattisesti julkaisujärjestelmän kautta. Nämä voidaan kuitenkin estää seuraavasti:

Kertaus on toisinaan kuitenkin opintojen äiti. Estetään sivustoltasi päällekkäiset URL-osoitteet, jotta sisällöllisen hakukoneoptimoinnin hyödyt eivät kärsi.

Tekninen hakukoneoptimointi 3
Tekninen hakukoneoptimointi 4

Jäsennellyt tiedot nostavat klikkausprosenttia

ja hakukoneiden ymmärrystä kyseisestä sivusta, joka puolestaan nostaa sivun sijoitusta hakukonetuloksissa.

Tekninen hakukone­­optimointi on avain näkyvyyden lisäämiseen hakukoneissa!

Tekninen hakukoneoptimointi hallussa, mitä seuraavaksi?

Etsitkö jotain muuta?

 • Katso, kuinka toteutamme yrityksellesi myyvän, konversioita keräävän verkkokaupan tai kotisivut.
 • Haluat nähdä toteuttamiamme töitä ennen päätöstä ottaa yhteyttä? Löydät kaikki referenssimme täältä.
 • Kävijöitä saapuu hakukoneiden kautta, mutta et saa heistä maksavia asiakkaita? Suosittelemme tutustumaan konversio-optimointiin.

Janoat lisää tietoa digitaalisesta markkinoinnista?

Yleistietämys digitaalisen markkinoinnin mahdollisuuksista ja käytössä olevista nykyaikaisista työkaluista on aina eduksi. Lue Oppimisalueelta vinkkejä, kuinka voit toteuttaa markkinointia verkossa myös itsenäisesti.

Päätös on selvä – tulosta on saatava heti

Kuulemme mielellämme lisää, minkälainen tarve sinulla ja yritykselläsi on parantaa konversioita. Saat meihin helpoiten yhteyden joko soittamalla numeroon +358 44 596 4289 tai sähköpostitse osoitteesta [email protected]

Testaa, kuinka hyvin yrityksesi verkkokauppa pärjää kilpaijoidesi kauppoihin verrattuna

Pin It on Pinterest